מהרבנית ימימה מזרחי
אז איך מסדרים את שולחן החג?
ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות
תזכורת לארבע הצלחות שתכינו ב"ה בט'ו בשבט, מתוך דבריה של הרבנית ימימה
בצלחת הראשונה
פירות שאוכלים בהם גם את הפנים וגם את החוץ.
למשל: ענבים, תפוחים, אגסים,תותים,חרובים וכו'
ומברכים שיהיה תוכי כברי... יהי רצון שנהיה יפים מבפנים ויפים מבחוץ.
בצלחת השניה
פירות שיש להם גרעין בפנים שאינו נאכל
למשל:זיתים,תמרים,משמש,
אפרסק,וכו'...
ונבקש שנזכה להוציא מתוכינו את כל הדברים שאין בהם צורך...שנאה קנאה עצבות נטירה וכו' שיישאר רק הפרי הטעים.
בצלחת השלישית
פירות שיש להם קליפה שלא אוכלים אותה אלא רק את התוכן הפנימי...
למשל: אננס,ערמונים, אגוזים, שקדים ,פיסטוק וכו'
ונבקש שייזכו לראות בי את הטוב שלי,על אף שכלפי חוץ יש לי מעטה של קשיחות.
ושאני אזכה לראות את המתיקות בתוך כל בן אדם כולל עצמי.
הצלחת הרביעית
מכילה את שבעת המינים..לפי הבן איש חי לא חייבים לאכול אותם מספיק בהבטה ולכוון.
חיטה- שלווה עוגיות ולחם.
החיטה סגולה להצלחה בלימודים ולשכל וחכמה, ופרנסה.
שעורה- בירה וגריסי פנינה.
הסגולה של השעורה-שלום בית.
גפן -יין,מיץ ענבים,צימוקים,עלי גפן ממולאים.
סגולת הגפן היא זיווגים ופוריות.
תאנה-להביט בה ולבקש סבלנות.
רימון- שמירת הפה.
שמירתו מלשון הרע ומדיבורים רעים.
זית- שמן זית וזיתים.
סגולות לבנים צדיקים, לשם טוב, שמן זית סגולה לזיכרון...וזיתים גורמים לשכחה.
תמר- גדלות והצלחה,רפואה ובריאות.
חשוב להקפיד לקנות הכשרים מהודרים ולבדוק היטב כל פרי כפי ההלכה.
שנזכה ב"ה להתברך בכל הברכות.
לרפואת גאולה (חיה) בת רחל